BJSB Profesionālā radošā apvienība "EVENTUS" piedāvā

"DZĒRVES"

Japana gatavsI daļa. Japāņu baleta uzvedumu piedāvā Emi Harijama un Awaji World Ballet.

Emi Harijama piedāvā jaunu, oriģinālu japāņu baleta versiju par tēmu "Dzērves atgriešanās" - senu japāņu tautas pasaku, kas zināma ikvienam japānim.
Baletam un dzērvēm ir liela līdzība.
Skatītājus noteikti apreibinās japāņu kultūrai raksturīgais dziļums, video vizuālā un telpiskā prezentācija.
Vizuālā un telpiskā režija, kā arī mūzika ir elpu aizraujoši skaista un trausla, parādot Nikon pasauli visā tās krāšņumā.
Gluži kā “dzērve, kura atdara ar labu”, mēs atceramies mūsu ceļu, kas ir mērots un vēlamies piepildīt mūsu sapņus un cerības - dzīvot pasaulē ar pateicību un cilvēciskām attiecībām, bez skumjām un ciešanām.

II daļa. Gala koncerts. Koncertā piedalās Latvijas Nacionālā Baleta solisti, Rīgas baleta skolas un Tallinas Mūzikas un baleta skolas audzēkņi.

 

"SNIEGA KARALIENE"

image0Jau astoņpadsmito gadu decembra vidū Profesionālā mākslinieciskā apvienība “EVENTUS” organizē Starptautisko bērnu baleta pasakas festivālu. Pie Latvijas bērniem ciemos brauc slavenas bērnu baleta skolas gan no Vācijas, Gruzijas, Japānas, Spānijas, Francijas, Igaunijas, Lietuvas, gan no citām valstīm, vedot līdzi uzvedumus - baleta pasakas. Bet pārsteigumus gatavo arī dalībnieki no Latvijas. Festivāla 17 gados mazais skatītājs ir noskatījies tādas baleta izrādes kā “Neglītais pīlēns”, “Ziemas pasaka”, “Sniegbaltīte”, “Riekstkodis”, “Buratino”, ”Gadalaiki”, „Sniega meitene”, ”Sarkangalvīte”, mūziklu ”Jauna vecā pasaka...”, ”Mazā Raganiņa”, “Lisabonas nakts”, ”Mazais Princis”, ”Alise brīnumu zemē”, “Kas to Rīgu dimdināja”, ”Brēmenes muzikanti”,“Runcis zābakos”, ”Pēteris un vilks”, “Sniega karaliene” un citas. 

Katru gadu festivāla laikā mēs piedāvājam 3 līdz 18 uzvedumus. Zālē valda pārsteidzoša, aizkustinošas labestības, mīlestības un burvestības gaisotne. Jaunie skatītāji dzīvo un jūt līdzi pasaku varoņiem, mācās cienīt labestību, draudzību, mīlestību. Spilgtais emocionāli estētiskais pārdzīvojums liek mainīties uz labo gan skatītājam zālē, gan dalībniekam uz skatuves. Šis festivāls ir lielisks radošās sadarbības un dažādu valstu bērnu horeogrāfisko skolu un studiju attīstības piemērs. Dalībniekiem un pedagogiem tiek īstenotas meistarklases, bet skatītājiem - radošās darbnīcas pirms izrādes. Neapšaubāmi baleta pasaku festivāls ir svarīgs kultūras gada notikums.

Aicinām jūs, bērni un cienījamie vecāki, uz brīnumu pilno baleta pasaku pasauli!

”Sniega karaliene”
Baleta izrāde visai ģimenei pēc H. Kristiana Andersena pasakas (1:10)
Annas Pavlovas fonda Vladislava Kuramšina klasiskā krievu baleta akadēmija (Nīderlande)

Ventspilī - 12. decembrī plkst. 18:00
Teārta namā „Jūras Vārti“

Rīgā - 13. decembrī plkst. 18:00
Kultūras namā “Ulbrokas Pērle”

Jelgavā - 16. decembrī plkst. 18:00
Jelgavas Kultūras namā

Rīgā - 17. decembrī plkst. 18:00
Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”

 

"kARTveli"

image1Gruzijas deju grupa Ge Folk no Tbilisi prezentē gruzīnu tradicionālās dejas un dziesmas etnisko garu un enerģisko ritmu kombinācijā ar elegantu vizuālo tēlu. Ge Folk iepazīstina ar Gruzijas kultūru caur slavenu nacionālo komponistu skaņdarbiem. 20 profesionāli dejotāji, Sergo Zakariadzes vārdā nosauktās pašvaldības tradicionālās un laikmetīgās mākslas koledžas absolventi.
Ge Folk ir izveidojies 2013. gadā un kopš tā laika piedalās dažādos starptautiskos festivālos un konkursos, gūstot augstas atzinības, tajā skaitā Grand Prix 2014, Grand Prix 2017 un Grand Prix 2019 gadā. 
Grupas izveidotājs un horeogrāfs Tinatin Koiava.
 
Folkloras ansamblis “Oridela” piedāvā gruzīnu tautas dziesmu koncertprogrammu, kas tiks izpildīta gan a cappella, gan gruzīnu instrumentu pavadībā.
Kvarteta sastāvā ir jauni dziedātāji, Sergo Zakariadzes Tradicionālās un mūsdienu mākslas koledžas studenti, šīs koledžas pasniedzēja vadībā.