Veiksmīgs auglīgas sadarbības sākums

Mūsu akadēmiju darba vizītē starptautiskās apmaiņas programmas ERASMUS+ ietvaros apmeklēja reprezentatīva zinātnieku delegācija no Jozefa Goluhovska vārdā nosauktās Lietišķo zinātņu akadēmijas no Ostrovecas Sventokšiskas. Šo Polijas augstskolu pārstāvēja akadēmijas rektors Pāvels Gotoviecki, prorektora vietnieks izglītības kvalitātes jautājumos Stefans Suska, Nacionālās drošības fakultātes vadītājs Pāvels Loranti, Ekonomikas un finanšu fakultātes ekonomikas doktors Vojcehs Lihota.

Vizīte sākās ar padziļinātu sarunu, kurā BSA pārstāvēja Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Buka, rektora pienākumu izpildītāja Svetlana Smane, starptautisko attiecību prorektore Inta Buka, zinātniskā darba prorektors Vladislavs Volkovs, doktorantūras vadītāja Tatjana Jurkeviča, studiju virziena “Tiesību zinātne” vadītāja Irina Gafta, Zinātniskās bibliotēkas direktore Natālija Gratkovska.

Sarunas laikā abas puses atzīmēja, ka abām augstskolām ir daudz interesanta un noderīga, ar ko ir vērts dalīties savā starpā un veikt noteiktus pasākumus, lai paplašinātu abpusēji izdevīgas sadarbības sfēru. Proti, plānots ar ERASMUS+ starpniecību organizēt pastāvīgu studentu un pasniedzēju apmaiņu, kā arī radīt apstākļus studentiem, lai viņi varētu iziet praksi abās augstskolās. Būs noderīgi izvietot publikācijas augstskolu zinātniskajos žurnālos. Atbalstu guva arī priekšlikums kopīgi vadīt vasaras un attālināto mācību skolas.

Arī Polijas viesu tikšanās ar studiju programmu un virzienu vadītājiem bija noderīga. Viesi iepazinās ar akadēmijas mācību bāzi, izglītības centriem, studentu mākslas galeriju BiArt un aicināja rīdziniekus doties atbildes vizītē uz Jozefa Goluhovska vārdā nosaukto Lietišķo zinātņu akadēmiju Ostrovecā.

Fotogrāfijās: Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Buka iepazīstina viesus ar akadēmiju. Polijas zinātnieku tikšanās ar studiju programmu un virzienu vadītājiem. Zinātniskās bibliotēkas direktore Natālija Gratkovska iepazīstina viesus ar Latviešu kultūras centru.

Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.