Trešais studiju gads “Sudraba universitātē”

Siltā un draudzīgā gaisotnē mūsu Baltijas Starptautiskajā akadēmijā sākās “Sudraba Universitātes” trešais studiju gads. Tā ir sava veida BSA labdarības projekts, jo sudraba vecuma rīdziniekiem nodarbības tajā notiek bez maksas. Jaunajā studiju gadā tās centienus ar īpašu grantu atbalstīja pazīstamais labdarības fonds “Nākotnes Atbalsta fonds”, kas ļaus paplašināt Universitātes iespējas.

Jauno studiju gadu ar draudzīgu sveicienu atklāja BSA Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Buka. Viņš apsveica universitātes klausītājus ar jaunu interesantu un informatīvu nodarbību sākumu un novēlēja viņiem radoši izmantot universitātes un BSA daudzpusīgās iespējas, lai paplašinātu redzesloku un apgūtu jaunas noderīgas prasmes.

Labdarības fonda “Nākotnes Atbalsta fonds” valdes loceklis Sergejs Grodņikovs, kurš savulaik veiksmīgi pasniedza BSA, iepazīstināja klausītājus ar fonda darbību un plāniem un atzīmēja mācību lielo nozīmi arī sudraba vecuma cilvēkiem.

“Sudraba Universitātes” pastāvīgā koordinatore, profesore Oksana Fiļina pateicās klausītājiem par noderīgiem priekšlikumiem mācību procesa pilnveidošanai. Piemēram, tiek plānots organizēt viņiem datorskolu un latviešu valodas kursus. Viņa iepazīstināja ar nodarbību programmu un pasniedzējiem, kuri lasīs lekcijas jaunajā studiju gadā. Viņu vidū ir pazīstami pasniedzēji Boriss Heimanis, Vera Krieviņa, Irina Markina, Tatjana Kuzmina, Ļubova Kaširina. Viņu vidū ir arī pati Oksana Fiļina, kura pirmajā nodarbībā nolasīja spilgtu un polemisku lekciju par mūsdienu literatūras īpatnībām.

Nākamās nodarbības notiks trešdienās plkst. 15.00 106. auditorijā Lomonosova ielā 1/4. Tajās var piedalīties gan trešā kursa klausītāji, gan jaunpienācēji.

Fotogrāfijās: BSA Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Buka sveic “Sudraba Universitātes” klausītājus. Universitātes koordinatore Oksana Fiļina un labdarības fonda “Nākotnes Atbalsta fonds” valdes loceklis Sergejs Grodņikovs. Universitātes klausītāji.

Vladimira Starkova un Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.