Mūsu akadēmija ir akreditēta Pasaules Tūrisma organizācijā

Oficiālā ziņa atnāca Rīgā no ANO Pasaules Tūrisma organizācijas (UNWTO) štāba mītnes. Tajā ir teikts, ka mūsu Baltijas Starptautiskā akadēmija ir akreditēta Pasaules Tūrisma organizācijā uz trīs gadiem (2023.-2026. g.) un BSA tika piešķirts atbilstošs UNWTO – TedQual sertifikāts.

Šim notikumam tika veltīta speciāla prezentācija un preses konference, kuras norisinājās BSA Eiropas centrā. Tajās piedalījās vairāku Latvijas tūrisma organizāciju vadītāji, žurnālisti, administrācijas pārstāvji un mūsu akadēmijas pasniedzēji. Atklājot prezentāciju, BSA zinātniskā darba prorektors Vladislavs Volkovs un tūrisma programmu studiju virziena vadītāja Žanna Caurkubule sveicināja prezentācijas dalībniekus un atzīmēja, ka šī akreditācija ir svarīga ne tikai Baltijas Starptautiskajai akadēmijai, bet arī visai tūrisma nozarei Latvijā.

Prezentācijai mūsu akadēmijā īpašu nozīmi piešķir tas, ka tā notika PTO 25. Ģenerālasamblejas darba laikā, savā uzrunā atzīmēja BSA Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Buka. Viņš uzsvēra, ka UNWTO sertifikāts ir pārliecinošs apliecinājums tam, ka Baltijas Starptautiskās akadēmijas izglītības kvalitāte tūrisma jomā atbilst starptautiskajiem standartiem, bet speciālisti, sagatavotie tās sienās tūrisma firmām, viesnīcām un restorāniem, ir konkurētspējīgi starptautiskajā darba tirgū.

Kā atzīmēja BSA pasniedzēja Aļona Rogale-Homika, kura koordinēja PTO prasību izpildi šī svarīga sertifikāta iegūšanai, tika veikts liels sagatavošanās darbs. To augstu novērtēja komisija, kura analizē sākotnējos akreditācijas materiālus. Saskaņā ar PTO ekspertu novērtējumu, Baltijas Starptautiskā akadēmija ieguva 93 punktus no 100 iespējamiem.

Būtisku ieguldījumu veiksmīgā akreditācijā deva profesora, PTO speciālā auditora dona Migela Rivasa padomi, kurš apmeklēja akadēmiju, kur iepazinās ar apmācības pieredzi tūrisma jomā un augstu novērtēja to. Prezentācijas laikā viņš attālināti no Madrides apsveica mūsu akadēmiju ar pelnīto panākumu un atzīmēja, ka jaunas BSA iniciatīvas tūrisma jomā vienmēr gūs atbalstu no Pasaules Tūrisma organizācijas.

Fotogrāfijās: Prezentāciju atklāj zinātniskā darba prorektors Vladislavs Volkovs un tūrisma programmu virziena vadītāja Žanna Caurkubule. BSA Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Buka demonstrē UNWTO sertifikātu. Profesora dona Migela Rivasa tikšanās ar BSA pasniedzējiem un studentiem.

Vladimira Starkova un Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.