Radošā vizīte no Polijas

Mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas Zinātniskā bibliotēka ir labi pazīstama ne tikai Latvijā, bet arī tālu aiz tās robežām. Tā ir autoritatīva Latvijas Zinātnisko bibliotēku asociācijas biedre, tai ir zinātniskie un informatīvie sakari ar Eiropas lielāko augstskolu zinātniskajām bibliotēkām.

Šeit bieži var satikt studentus un zinātniekus no augstskolām, ar kurām BSA uztur zinātniskos un izglītības sakarus ERASMUS starptautiskās apmaiņas programmas ietvaros. Tā no 9. līdz 11. aprīlim šeit raženi strādāja Silēzijas Universitātes (University of Silesia in Katowice) aspirants no Katovices Tomašs Bugajs. Viņš vāc materiālus savam zinātniskajam darbam, kas ir veltīts starpkultūru sakaru un dažādu kultūru mijiedarbības izpētei.

Kā uzskata viesis no Polijas, BSA Zinātniskajā bibliotēkā ir bagātīga publikāciju izlase par šo tematiku. Viņam nav mazsvarīgi arī tas, ka šeit viņš var saņemt kvalificētu konsultāciju ne tikai angļu, bet arī poļu valodā, kuru brīvi pārvalda bibliotēkas direktore Natālija Gratkovska.

Kā izskaidroja direktore, panam Tomašam jau ilgi ir radoši sakari ar bibliotēku. Viņu ieinteresēja ne tikai bibliotēkas krājumi, bet arī reto manuskriptu kolekcija un mūsu kultūras un informācijas centru darbība. Viņa ir pārliecināta, ka ar laiku Tomaša Bugaja zinātniskais darbs ieņems cienījamu vietu Baltijas Starptautiskās akadēmijas Zinātniskās bibliotēkas krājumos.

Fotogrāfijās: BSA Zinātniskās bibliotēkas direktore Natālija Gratkovska konsultē aspirantu Tomašu Bugaju. Bibliotekāre Jeļena Slatina iepazīstina viesi no Polijas ar bibliotēkas krājumiem.

BSA preses biroja fotogrāfijas.