Eiropas Savienība – mūsu ikdienā un mācību stundā

Eiropas Savienība – mūsu ikdienā un mācību stundā

28.augustā BSA Starptautisko sakaru prorektore Inta Buka un Tiesību zinātnes virziena direktore Irina Gafta piedalījās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā rīkotajā konferencē “Eiropas Savienība – mūsu ikdienā un mācību stundā”. Konference notika Eiropas Prasmju gada ietvaros un aizsāk gatavošanos Latvijas divdesmitgadei Eiropas Savienībā (ES), ko sagaidīsim jau 2024. gadā.

Konferences atklāšanā dalībniekus uzrunāja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs profesors Andris Sprūds, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre un c.

Valsts prezidents aicināja klātesošos mudināt jauniešus sapņot arī tad, ja viņu mērķi šķiet nereāli vai gluži otrādi – maznozīmīgi un palīdzēt mūsu līdzcilvēku sapņu pilis celt. Jo bagāta un laimīga Latvija sastāv no daudzām mazām, uzceltām sapņu pilīm.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre uzsver: “Izglītībai un izglītības nozarē strādājošajiem ir būtiska loma ne tikai sabiedrības izglītošanā, bet arī vērtību stiprināšanā un līdzdalības veicināšanā.”