RSU aicina uz Psiholoģijas dienu pasākumiem!

RSU aicina uz Psiholoģijas dienu pasākumiem!

12., 13., 14. un 19. oktobrī Psiholoģijas dienu ietvaros Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) rīko lekciju ciklu, kas paredzēts psihologiem, psiholoģijas studentiem, palīdzošo profesiju pārstāvjiem, un ikvienam interesentam. Visas lekcijas notiks latviešu vai angļu valodā attālinātā formātā.

Ceturtdien, 12.oktobrī plkst. 12:00 – 13:30 notiks pasākums “Kā tiek mērīta un sekmēta bērnu emocionālā labizjūta skolā: Pētījuma starprezultāti”.  

Pasākumā informēsim par Izglītības un zinātnes ministrijas projektu, kura ietvaros RSU pētnieki apzina un izvērtē izglītības iestādēs pielietotās metodes un intervences bērnu emocionālās labizjūtas nodrošināšanai. Vispirms RSU pētnieki iepazīstinās ar labizjūtas konceptu psiholoģijā, un pēc tam būs iespēja uzzināt par pētījuma starprezultātiem. Nobeigumā notiks paneļdiskusija par iecerēm labizjūtas sekmēšanai izglītības sistēmā. Pasākumu bagātinās īsas un atraktīvas RSU veselības psiholoģijas maģistrantu prezentācijas par emocionālas labizjūtas novērtēšanas instrumentiem.

Piektdien, 13. oktobrī plānots plašs lekciju cikls visas dienas garumā, ko ievadīs psiholoģes Lauras Regzdiņas-Pelēķes lekcija “Tehnoloģijas un garīgums jeb Spirit Tech”. Lekcijā tiks sniegts ieskats, kā dažādas smadzeņu stimulāciju tehnoloģijas var tikt pielietotas garīgās prakses mērķiem.

Nākamo lekciju vadīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītājs un RSU docētājs asist. Dr. Ņikita Bezborodovs par bērnu psihiskās veselības konceptuālo ietvaru psihiatrijā.

Pēc tam sekos vieslekcija no Salfordas Universitātes (UK) pētnieces Dr. Cristina Vasilica par digitālajām prasmēm veselības aprūpē.

Pēcpusdienā pasākumu turpinās RSU lektore Zane Gulbe ar lekciju par digitālajām tehnoloģijām un kā to lietošana ir mainījusi cilvēka ikdienu, kas ietver funkcionēšanu, socializēšanos, darba pienākumu veikšanu un arī fizisko stāvokli.

Turpinājumā sekos RSU profesores, Dr. med. Ilzes Konrādes lekcija “Stress kā Gordija mezgls ārsta skatījumā”.

Pēc tam norisināsies RSU vieslektores un Salfordas Universitātes (UK) pētnieces Dr. phil. Daigas Kamerādes lekcija par Lielbritānijā veikto pētījumu par četru darba dienu nedēļu un tā ietekmi uz labbūtību.  

Dienas noslēgumā uzstāsies Dr. psych. Inta Poudžiunas ar lekciju par psihotraumu un traumatiskās pieredzes pārstrādi.

Sestdien, 14. oktobrī notikts RSU vieslektora Prof. Dr. Christian M. G. Stierle lekcija par biheiviorālās terapijas izmantošanu somatiskajā medicīnā.

Savukārt, nākamajā ceturtdienā, 19. oktobrī, norisināsies Hamburgas Universitātes (DE) profesores Dr. Bettina Wollesen lekcija par sistemātisko pārskatu un meta-analīžu veidošanu.

Dalība lekcijās ir bezmaksas. Pasākumi notiks tiešsaistē, Zoom vidē latviešu un angļu valodā.

Laipni aicināti piedalīties!

Lekciju cikla programma un Zoom saites uz lekcijām pieejamas RSU mājas lapā.