BSA delegācijas darba vizīte Erevānā

ERASMUS+ programmas ietvaros pagājušajā nedēļā aizritējusi BSA Starptautisko attiecību prorektores I.Bukas, virziena “Tiesību zinātne” vadītājas, docentes I.Gaftas un docenta A.Gabrielyan darba vizīte Eirāzijas Starptautiskā universitātē Erevānā, ar kuru BSA sadarbību uzsāka 2022. gadā.

Delegācija iepazinās ar uzņemošās augstskolas programmām, laboratorijām, mācību materiāliem, inovatīvām tehnoloģijām un mācību metodēm, tikās ar augstskolas rektoru, profesoru Surenu Ohanjanu, prorektoru, asociēto profesoru Rubenu Markosjanu, Juridiskās fakultātes dekāni Annu Hvorostjankinu, Pārvaldes un informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāni Annu Martirosjanu, kā arī Pētniecības inkubatoru un Karjeras centru. Tika apspriestas sadarbības iespējas, kopīgas konferences rīkošana, semināru un vasaras skolas rīkošana, dalība kopīgos projektos. Uzņemoša augstskola izrāda lielu interesi un velmi organizēt BSA akadēmiskā personāla vieslekcijas.

Armēnijas valdība patlaban īsteno radikālas reformas izglītības jomā, Armēnijas Izglītības un zinātnes ministrija plāno izveidot Augstākās izglītības un zinātnes komiteju, nolūkā nodrošināt augstākās izglītības reformu, kas vērsta uz vienotas politikas īstenošanu augstākās izglītības un zinātnes jomā, ieviešot trīspakāpju augstākās izglītības sistēmu, tostarp veicot doktorantūras izglītības sistēmas reformu, tāpēc universitāte izrāda lielu interesi cieši sadarboties ar BSA Doktora skolu un tās doktora programmu “Tiesību zinātne”.

Erevānas studentiem arī tika rīkotas vairākas tematiskas lekcijas. Docente Irina Gafta nolasīja lekcijas par akcesoriskām saistībām, bet docents Armen Gabrielyan iepazīstināja studentus ar eitanāzijas tiesiskiem aspektiem. Lekcijas izraisīja lielu interesi augstskolu studentu vidū, jo atsevišķi kursi par izvirzītajām tēmām tajā nenotiek.