Augstākā tiesa aicina studentus uz Pirmkursnieku dienu

Augstākā tiesa aicina studentus uz Pirmkursnieku dienu

Ar dažu gadu pārtraukumu Augstākā tiesa atjauno tradīciju un aicina Latvijas augstskolu Juridisko fakultāšu pirmā kursa studentus uz Pirmkursnieku dienu, kas notiks pirmdien, 30.oktobrī plkst. 14.00 – 16.00.

Lai iepazītu Augstākās tiesas darbu un studentu iespējas mājaslapā pieejamo resursu izmantošanā, studenti tiksies ar Augstākās tiesas un Tieslietu padomes priekšsēdētāju Aigaru Strupišu, Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas vadītāju Anitu Zikmani, kā arī izstaigās Tiesu pili, apskatot muzeju, tiesas zāles un darba kabinetus.

Pieteikties Pirmkursnieku dienai var, rakstot uz e-pastiem: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., uzrakstot savu vārdu, uzvārdu, augstskolu, personas kodu un telefona numuru. Pieteikšanās līdz 27.oktobrim. Vietu skaits ir ierobežots. Tālrunis informācijai: 67020396.

Lai paplašinātu topošo juristu izpratni un interesi par Latvijas tiesu sistēmu un ļautu ieskatīties vienā no interesantākajām un vienlaikus smagākajām juridiskajām profesijām – tiesneša amatā, Augstākā tiesa jau kopš 2009.gada rīko Pirmkursnieku dienas Augstākajā tiesā. Arī pēc Pirmkursnieku dienām studenti izmanto iespēju Augstākajā tiesā iegūt studiju procesā noderīgu informāciju un apmeklē tiesas sēdes.

Aicinājums un informācija par Pirmkursnieku dienu skatāma šeit