Eiropas Advokatūras un juristu biedrību padomes (CCBE) organizē konkursu CCBE Amicus Curiae Contest 2025

Eiropas Advokatūras un juristu biedrību padomes (CCBE) organizē konkursu CCBE Amicus Curiae Contest 2025

Ar prieku dalāmies ar jaunumiem saistībā ar Eiropas Advokatūras un juristu biedrību padomes (CCBE) organizēto konkursu CCBE Amicus Curiae Contest2025.

CCBE Amicus Curiae Contest ir konkurss, kas tiek organizēts katru gadu un ir paredzēts tiesību zinātņu studentiem (bakalaura, maģistra programmas, doktorantūras), kuru iegūtais grāds ir priekšnoteikums, lai uzsāktu darbu jurista profesijā, un juristiem praktikantiem valstīs, kuru advokatūras un juridiskās biedrības ir CCBE biedri (pilnu CCBE biedru sarakstu skatīt šeit: https://www.ccbe.eu/structure/members/).

CCBE Amicus Curiae Contest konkursa ietvaros katru gadu konkursa kārtībā tiek izvēlēts amicus curiae ziņojums, ko iesniedz jurisprudences studenti/juristi-praktikanti. Tomēr šo amicus curiae ziņojumu nav paredzēts izmantot nevienā reāli notiekošā tiesas procesā.

Šī konkursa mērķi ir šādi:

  • Atbalstīt apdraudētu juristu, nodrošinot forumu viņa aizstāvībai.
  • Padarīt CCBE un tās darbu zināmu topošajiem Eiropas jaunajiem juristiem.
  • Uzsvērt jurist būtisko lomu tiesiskuma veidošanā un aizsardzībā.
  • Sniegt praktisku pieredzi jurisprudences studentiem un juristiem-praktikantiem, kas vēlas kļūt par juristiem, dodot viņiem iespēju praktizēties rakstīt paziņojumu, kā amicus curiae ziņojumu.

Konkursa valodas ir angļu un franču.

Konkursa uzvarētājs tiks uzaicināts arī uz apbalvošanas ceremoniju un piedalīties CCBE plenārsesijā, kas nākamgad notiks Bordo, Francijā.

Reģistrācijas process sāksies 2024. gada 1. septembrī.

Visa informācija par konkursu un dalības kārtību, kā arī konkursa 1. un 2. kārtas apbalvošanas ceremonijas video ir pieejama CCBE mājaslapā