Norisinās studentu vasaras uzņemšana

Pēc senas tradīcijas dokumentu pieņemšana no ārvalstu reflektantiem BSA sākas daudz agrāk nekā no pašreizējiem Latvijas absolventiem, un viņi šīs tiesības aktīvi izmanto. Līdz 1. jūlijam pieteikumus uzņemšanai mūsu akadēmijā iesnieguši 150 reflektanti no Nigērijas, Ēģiptes, Indijas, Nepālas, Šrilankas, Uzbekistānas, Kamerūnas un citām valstīm. Uzņemšanas komisiju apmeklēja arī divi desmiti Latvijas reflektantu, kuri vidusskolu absolvējuši iepriekšējos gados.

Savukārt no 13.jūlija BSA sāksies jauns atbildīgs posms BSA Uzņemšanas komisijas darbā. Tā pieņems dokumentus 2023./2024. studiju gadam no absolventiem, kuri mācības pabeiguši šovasar.

Par vasaras uzņemšanas noteikumiem un īpatnībām stāsta mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas Uzņemšanas komisijas vadītāja Marina Lihušina:

– Reflektantiem no mūsu valsts ir laba iespēja iesniegt dokumentus klātienē un saņemt konsultāciju par mūsu akadēmijas piedāvātajām programmām. Un izvēle viņiem ir plaša – 22 bakalaura, maģistra un doktora programmas latviešu un angļu valodās. Dokumentus var iesniegt arī attālināti.

Katrā programmā ir daudz jaunumu, kas ņem vērā laika tendences. Tā, juristiem novāciju vidū ir mediācija, tulkotājiem – audio apraksts, uzņēmējiem – digitālais mārketings, finansistiem – digitālā analītika.

Studiju maksas apmērs BSA, salīdzinot ar iepriekšējo studiju gadu, ir palielinājies nedaudz – tas svārstās atkarībā no programmas no 875 līdz 1075 eiro semestrī.

Sīkāk uzņemšanas noteikumi ir izklāstīti akadēmijas mājaslapas bsa.edu.lv sadaļā “Uzņemšana”. Dokumentus uzņemšanai var nosūtīt arī Uzņemšanas komisijai skenētā veidā uz adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai arī mājaslapas izvēlnē izvēlēties “Pieteikties studijām”.

Fotogrāfijās: Reflektantu uzņemšanu vada Uzņemšanas komisijas vadītāja Marina Lihušina. BSA mācību ēka Lomonosova ielā 4, kur atrodas Uzņemšanas komisija. BSA reflektantu autogrāfi.

Diānas Aleksejevas un Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.