Promocijas darba pamatā – Latvijas pieredze

Mūsu Baltijas Starptautiskajā akadēmijā veiksmīgi norisinājās kārtējas doktora disertācijas ekonomikā aizstāvēšana. To sagatavoja BSA doktorants no Latvijas Edgars Štāls BSA profesores Žannas Caurkubules vadībā.

Promocijas darba tēmu “Ilgstošas sociālās aprūpes institūciju efektivitātes novērtēšana un apjoma prognozēšana Latvijas reģionos” BSA Promocijas padomes reģionālajā ekonomikā un ekonomiskajā politikā sēdes dalībnieki uztvēra ar interesi.

Recenzenti, kuru lomā bija ekonomikas doktore, Daugavpils Universitātes vadošā pētniece Olga Lavriņenko, Latvijas Universitātes asociētais profesors Juris Bārzdiņš, Vroclavas Ekonomikas universitātes profesore Ewa Pancer-Cybulska, pozitīvi novērtēja Edgara Štāla promocijas darbu, tā aktualitāti un novatorisku raksturu. Polijas recenzenta uzstāšanās tika translēta tiešsaistē.

Apkopojot promocijas darba aizstāvēšanas rezultātus, Promocijas padomes priekšsēdētājs, BSA asociētais profesors Vladislavs Volkovs atzīmēja, ka šis darbs ir viens no pirmajiem zinātniskajiem darbiem sociālās politikas un sociālā darba jomā Latvijā. Tas neapšaubāmi ir interesants gan zinātniekiem, kuri strādā ekonomikā, sociālajā sfērā, socioloģijā, gan praktiķiem. Viņš augstu novērtēja Edgara Štāla radošo pieeju promocijas darba izstrādei un uzsvēra, ka viņš ir pelnījis ekonomikas doktora zinātnisko grādu.

Fotogrāfijās: Edgars Štāls uzstājas ar runu. Jaunais ekonomikas doktors pieņem apsveikumus.

Montas Konstantes fotogrāfijas.