Jurista no Polijas lekciju cikls

Lielu interesi mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas studiju virziena “Tiesību zinātne” pasniedzēju un studentu vidū izraisīja lekciju cikls, kuras ERASMUS+ programmas ietvaros nolasīja tiesību zinātņu doktors Bartosz Ziemblicki no Vroclavas Ekonomikas un tiesību universitātes.

Par šo lekciju aktualitāti izteiksīgi runā to nosaukumi: “Globālā tiešsaistes strīdu izšķiršanas sistēma uzņēmumiem (tiešsaistes šķīrējtiesa)”, “Starptautiskās korporācijas kā starptautisko tiesību subjekti”, “Korporatīvā plīvura caurduršana (Mātes uzņēmuma atbildība par meitas uzņēmuma saistībām) starptautiskajās tiesībās, Eiropas Savienības tiesībās un nacionālajās tiesībās”.

Lekciju aktualitāti un radošumu atzīmēja arī studiju virziena “Tiesību zinātne” vadītāja, BSA asociētā profesore Irina Gafta. Viņa uzsvēra, ka tiesību zinātne nevar palikt malā no interneta tehnoloģiju straujās attīstības. To ieviešana būtiski paplašina juridiskās prakses iespējas. Mūsdienās interneta tehnoloģijas ļauj atrisināt strīdus tiešsaistē un biznesam. Tirgu globalizācija ir aktualizējusi jautājumus, kas saistīti ar dažādās valstīs reģistrēto mātes un meitas uzņēmumu juridisko atbildību. Mūsu studentiem bija noderīgi iepazīties ar pazīstamā poļu jurista viedokli par šīm tēmām.

 

Fotogrāfijās: Lekciju lasa tiesību zinātņu doktors Bartosz Ziemblicki. Ieinteresētā auditorija.

Irinas Cvetkovas fotogrāfijas.