Iespiedgrafikas izstāde

Lielu interesi mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas studentu, pasniedzēju un viesu vidū izraisīja iespiedgrafikas izstāde, kuru organizēja studentu galerija BiArt Latvijas Mākslinieku savienības biedra Valentīna Daņiļenko vadībā. Un to ir viegli saprast. Izstādē ir eksponēti Gunāra Kroļa, Josifa Elgurta, Artura Ņikitina un citu slavenu tēlotājmākslas meistaru darbi, kas ir pazīstami arī ārpus Latvijas.

Arī pati iespiedgrafika ir pelnījusi īpašu cieņu, atklājot izstādi, atzīmēja tās kurators Valentīns Daņiļenko. Viņaprāt, tā ir ir augstākā pilotāža jebkuram māksliniekam, un ikviens, kurš ir apguvis iespiedgrafiku, ir tiesīgs sevi uzskatīt par meistaru.

Viņam piekrīt arī jaunā talantīgā māksliniece Marija Matvejeva, kura savu dalību izstādē uzskata par nozīmīgu soli ceļā uz iespiedgrafikas radošo noslēpumu apguvi.

Izstāde atrodas BSA ēkā Lomonosova ielā 1/4 un ilgs līdz decembra vidum. Ieeja brīva akadēmijas darba laikā.

Fotogrāfijās: Valentīns Daņiļenko sveic Mariju Matvejevu izstādes atklāšanā. Josifa Elgurta glezna “Romantiķis”. Krišjāņa Barona portrets, kura autors ir mākslinieks Valērijs Makovojs.

Vladimira Starkova un Georgija Kozlova fotogrāfijas.