Audzēkņu darbi slavina skolotāju

Lielu interesi mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas studentu, pasniedzēju un viesu vidū izraisīja izstāde slavenā mākslinieka Vladimira Kozina piemiņai, kurš septembrī aizgāja mūžībā 102. dzīves gadā. Tajā ir eksponēti 45 viņa audzēkņu darbi, tostarp ir daudzas jau slavenas mākslinieces, piemēram, Ļubova Ziha, Marina Laptjeva, Natālija Savicka, Alevtina Stavrova, Olga Florinska un citi.

Tos mūsu studentu galerijā BiArt savāca tās stingrais kurators, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs Valentīns Daņiļenko. Atklājot izstādi, viņš atzīmēja: Šī gaišā un dzīvespriecīgā ekspozīcija godina ne tikai jūs, bet arī jūsu skolotāju. Tā pārliecina, ka meistars Vladimirs Kozins iemācīja ne tikai saskatīt skaisto, bet arī attēlot to savās gleznās. Un mēs varam droši teikt, ka jūsu darbi slavina ne tikai jūs, bet arī jūsu skolotāju.

Viņam piekrita arī izstādes dalībnieki, bet Natālija Savicka ar pateicību atzīmēja, ka Vladimirs Kozins iemācīja strādāt, novērtēt un saprast skaisto un neapstāties pie sasniegtā.

Izstāde atrodas BSA izglītības ēkā Lomonosovsa ielā 4 un ir pieejama līdz jaunajam gadam akadēmijas darba laikā.

Fotogrāfijās: Izstādes fragments ar Vladimira Kozina pašportretu. Izstādi atklāj Valentīns Daņiļenko. Prieka ziedi katrai gaumei.

Vladimira Starkova un Georgija Kozlova fotogrāfijas.