Jaungada dāvana Visocka muzejam

Mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas Vladimira Visocka muzeja draugu kārtējā sanāksme bija veltīta patīkamam notikumam. Rīdzinieku Musaeljanu ģimene nolēma dāvināt muzejam unikālu skaņuplašu kolekciju ar dziesmu ierakstiem Vladimira Visocka izpildījumā un paprasīja Rīgas Armēņu biedrības priekšsēdētāju, rakstnieku, mūsu akadēmijas draugu Aleksandru Geronjanu pasniegt šo Jaungada dāvanu.

Viņš detalizēti prezentēja kolekciju, kurā ir 23 lielas vinila plates, kurās ir ierakstīts vairāk nekā četrsimt populāru dziesmu, un atgādināja, ka daļa no tām tika ierakstītas kompānijas “Melodija” Rīgas skaņuplašu fabrikā.

Vladimira Visocka muzeja koordinatore, BSA docente Ļubova Kaširina, pieņemot kolekciju, sirsnīgi pateicās nesavtīgajiem ziedotājiem un atzīmēja, ka tagad muzeja ekspozīcija ne tikai rādīs Vladimiru Visocki, bet arī dziedās viņa balsī.

Par to varēja pārliecināties arī piemiņas sanāksmes dalībnieki, jo varēja noklausīties vairākas slavenā dzejnieka un barda dziesmas ar skaņuplašu atskaņotāja palīdzību, kuru muzejam uzdāvināja dzejniece Larisa Plotniece. Saviļņojošās Visocka dziesmas labi papildināja Rīgas bardu Jurija Kulamova, Vladimira Novikova, Jurija Tihomirova un dzejnieku Ivana Kunceviča, Iraidas Kelmelenes, Larisas Plotnieces priekšnesumi.

Fotogrāfijās: Aleksandrs Geronjans iepazīstina muzeja draugus ar skaņuplašu kolekciju un pasniedz to Ļubovai Kaširinai. Rīgas bardi Jurijs Kulamovs, Vladimirs Novikovs, Jurijs Tihomirovs demonstrē savu meistarību.

Ludmilas Bičkovas fotogrāfijas.