Studentu ziemas uzņemšana

Pēc labas tradīcijas, mūsu Baltijas Starptautiskajā akadēmijā norisinās studentu ziemas uzņemšana. Tā ļauj Latvijas un ārvalstu reflektantiem, kuri kādu iemeslu dēļ nepaspēja iestāties BSA mācību gada sākumā, atgūt nokavēto, vismaz sešus mēnešus. Arī ziemā viņi var iestāties kādā no akadēmijas akreditētajām programmām. Protams, viņi arī aizstāvēs diplomdarbus nevis vasarā, bet ziemā.

Par to, kā šogad norisinās ziemas uzņemšanas process, mēs lūdzām pastāstīt BSA Uzņemšanas komisijas vadītāju Marinu Lihušinu.

- Jau novembrī sākām saņemt pieteikumus no ārvalstu abiturientiem, atzīmēja viņa. - Viņiem ir ilgāks dokumentu kārtošanas process. Decembra sākumā jau bija saņemti ap simts pieteikumu studijām mūsu akadēmijā. To ģeogrāfija, tāpat kā pagājušajā gadā, ir plaša: Indija, Ēģipte, Uzbekistāna, Šri Lanka, Vjetnama un citas valstis.

Decembrī mēs sākām pieņemt pieteikumus arī no Latvijas iedzīvotājiem. Katram no viņiem ir iespēja personīgi apmeklēt Uzņemšanas komisiju un saņemt izsmeļošu konsultāciju. Šogad praksē ieviešam arī akadēmijas studiju vietu “agro rezervāciju”. Tie abiturienti, kuri līdz 30. martam iesniegs pieteikumu studijām 2024./2025. akadēmiskajā gadā, saņems studiju maksas atlaidi.

Ziemas uzņemšana ārzemniekiem ilgs līdz 15. decembrim, bet Latvijas iedzīvotājiem līdz 1. februārim. Atgādinu, ka sīkāk uzņemšanas nosacījumi ir izklāstīti akadēmijas mājaslapas bsa.edu.lv sadaļā “Uzņemšana”. Uzņemšanas dokumentus var arī sūtīt Uzņemšanas komisijai skenētā veidā uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai arī mājaslapā var izvēlēties “Pieteikties studijām elektroniski”.

Fotogrāfijās: Uzņemšanas komisijas vadītāja Marina Lihušina. BSA mācību ēka Lomonosova ielā 4, kurā atrodas Uzņemšanas komisija. BSA abiturientu autogrāfi.

Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.