Starptautiskais studentu draudzības festivāls

Siltā, draudzīgā atmosfērā mūsu Baltijas Starptautiskajā akadēmijā norisinājās Starptautiskais studentu draudzības festivāls. To organizēja mūsu akadēmija, ārzemju studentu atbalsta aģentūra Education Bridge un Latviešu-baškīru biedrība Akbuzat. Festivālā piedalījās BSA ārvalstu studenti un viņu draugi no citām Rīgas augstskolām.

Atklājot festivālu, Latviešu-baškīru biedrības Akbuzat priekšsēdētāja vietnieks Ramils Kadirovs un Kaukāza deju ansambļa vadītāja Ilona Thagazitova atzīmēja, ka studentu draudzības festivāls ir kļuvis par labu tradīciju Latvijā un palīdz stiprināt draudzīgās saites starp studentiem un iepazīstināt viņus ar dažādu tautu kultūru. Viņi pateicās Baltijas Starptautiskajai akadēmijai par lielo palīdzību festivāla organizēšanā un vadīšanā.

Festivāla koncertprogrammu atklāja jaunā rīdziniece Alisa Ļebedeva, kura latviešu valodā nodziedāja populāro latviešu dziesmu “Tik balti”. Viņas spožo priekšnesumu ar dzirksti turpināja kabardiešu meiteņu deja ar krūkām. Un kopumā uz aktu zāles lielās skatuves tika izpildīti divi desmiti Gruzijas, Tatarstānas, Šrilankas, Jakutijas un citu valstu tautu deju un melodiju.

Fotogrāfijās: Ramils Kadirovs un Ilona Thagazitova atklāj draudzības festivālu. Kabardiešu meiteņu deja ar krūkām. Festivāla dalībnieki un skatītāji.

Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.