Starptautiskais seminārs Ķīnā

Labu atsaucību Latvijā guva Starptautiskais augstākās izglītības speciālistu seminārs universitātē Ningbo Polytechnic Ķīnas pilsētā Ningbo. To organizēja Ķīnas Izglītības ministrija un Tirdzniecības ministrija. Tajā piedalījās pārstāvji no Nigērijas, Tanzānijas, Libānas un citām valstīm.

Ar Ķīnas Tautas Republikas vēstniecības Latvijā palīdzību seminārā piedalījās arī Latvijas augstākās izglītības speciālistu grupa. Mūsu Baltijas Starptautisko akadēmiju seminārā pārstāvēja pieredzējis pasniedzējs Raimonds Rublovskis.

Divu nedēļu garumā semināra dalībnieki iepazinās ar augstākās izglītības īpatnībām Ķīnā un citu valstu pieredzi. Kā pēc atgriešanās no Ķīnas atzīmēja Raimonds Rublovskis, viņam bija laba iespēja iepazīties ar augstākās izglītības attīstības tendencēm seminārā pārstāvētajās valstīs un dalīties pieredzē ārvalstu studentu studiju organizēšanā Baltijas Starptautiskajā akadēmijā.

Fotogrāfijās: Raimonds Rublovskis iepazīstas ar zinātnisko literatūru par Ķīnu. Semināra dalībnieki - Raimonds Rublovskis otrās rindas centrā. Universitātes Ningbo Polytechnic ēka, kurā norisinājās seminārs.

Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas un fotogrāfijas no Raimonda Rublovska arhīva.