Ivana Pustoškina jaunā personālizstāde

Lielu interesi mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas studentu, pasniedzēju un viesu vidū izraisīja slavenā gleznotāja-akvarelista Ivana Pustoškina jaunā personālizstāde, kuru organizēja BiArt studentu galerija. Viņš ir mūsu akadēmijas ilggadējs draugs un vairākas reizes tās sienās tika organizētas viņa izstādes. Šeit ir atvērta gleznotāja personalizētā auditorija, kurā tiek izstādīti viņa apbrīnojamie akvareļi.

Jaunajā izstādē apskatāmi 72 Ivana Pustoškina darbi, kuri atspoguļo dažādus viņa daiļrades periodus. Tos vienmēr augstu novērtējuši akvareļu mīļotāji Latvijā un tie tika izstādīti tālu aiz tās robežām – Kopenhāgenā, Berlīnē, Varšavā, Kijevā, Helsinkos, Toronto. Tie tiek rūpīgi glabāti privātās kolekcijās daudzās valstīs.

Kā izstādes atklāšanā atzīmēja galerijas kurators, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs Valentīns Daņiļenko, Ivana Pustoškina daiļrade ir savā ziņā unikāla, to caurvij apbrīna par apkārtējās dabas skaistumu, ko viņš prasmīgi parāda savos darbos. Jaunajiem māksliniekiem no viņa ir ko mācīties.

Slavenie mākslinieki Valērijs Makovojs un Babkens Stepanjans arī augstu novērtēja sava kolēģa darbu. Bet Roberts Stepanovičs pateicās akadēmijai un gleznotājiem par uzmanību Ivana Pustoškina daiļradei viņa vārdā, jo viņš slimības dēļ nevarēja ierasties uz izstādes atklāšanu.

Izstāde atrodas BSA mācību ēkā Lomonosova ielā 1/4 un ilgs līdz 15. februārim. Tā ir brīvi pieejama akadēmijas darba laikā.

Fotogrāfijās: Ivans Pustoškins. Valentīns Daņiļenko atklāj izstādi. Viena no akvarelista ainavām.

Vladimira Starkova fotogrāfijas.