Apbrīnojama izstāde galerijā BiART

Šo izstādi mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas studentu galerijā “BiArt”, kuras nosaukums ir “Stīmpanks un ne tikai”, apmeklētāji ne velti sauc par apbrīnojamu. Tajā patiešām ir daudz negaidīta, pārsteidzoša un pat noslēpumaina.

Jau pats XIX gadsimta tehnoloģiju un estētikas radītais retro futūristiskais stils “stīmpanks” ar tā tvaika mašīnām, gāzes laternām un citiem mehāniskiem atribūtiem ir liels retums izstādēs. Bet te – ekspozīcijā apskatāmi vairāk nekā piecdesmit mākslas darbi, viens par otru pārsteidzošāks. Tie ir savdabīgas kolāžas, kurās savienoti visdažādākie tēlotājmākslas elementi un pat mehānismi.

Talantīgā mākslinieka un dizainera Konstantīna Ivanova darbu unikālo savdabību uzsvēra arī izstādes kurators, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs Valentīns Daņiļenko. Viņš atzīmēja, ka stīmpanks palīdz no jauna paskatīties uz apkārtējo pasauli.

Konstantīns Ivanovs pateicās mūsu akadēmijai un galerijai BiArt par uzmanību viņa mākslai un palīdzību personālizstādes organizēšanā, kā arī atbildēja uz daudziem apmeklētāju jautājumiem.

Izstāde atrodas BSA izglītības ēkā Lomonosova ielā 1/4 un ilgs līdz 1. martam. Tā ir brīvi pieejama akadēmijas darba laikā.

Fotogrāfijās: Valentīns Daņiļenko un Konstantīns Ivanovs atklāj izstādi. Pirmie apmeklētāji. “Neidentificēta zivs” K. Ivanova attēlojumā.

Vladimira Starkova fotogrāfijas.