BiART galerejā augstu vērtē jaunos talantus

Lielu interesi mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas studentu, pasniedzēju un viesu vidū izraisīja izstāde “Krāsas maģija”, kuru organizēja studentu galerija BiArt. Tajā apskatāmi pusotrs simts visdažādāko žanru un sižetu darbu, kuru autori ir mākslinieki-iesācēji no radošās studijas “Krāsu deja”, kuru vada slavenā māksliniece Marija Matvejeva. Viņa ir mūsu BiArt galerijas ilggadēja draudzene un pagājušajā gadā pārstāvēja to izstādē Šauļu Valsts koledžā.

BSA jaunās izstādes kurators, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs Valentīns Daņiļenko pateicās Marijai Matvejevai par aktīvo līdzdalību izstādes sagatavošanā un aizvadīšanā un atzīmēja, ka viņa ļoti radoši strādā ar jauniešiem. Piemēram, jaunajā izstādē apskatāmi trīs interesanti jaunās Emīlijas Cines darbi, kurai ir tikai pieci gadi.

Uzslavu pelnījuši arī citi jaunie talanti. Varbūt ne visi kļūs par lieliem māksliniekiem, bet visi ar studijas palīdzību pieskarsies mākslas pasaulei. Viņiem ir no kā ņemt piemēru studijā. Par to pārliecinoši liecina izstādē eksponētie Lolitas Valaņinas, Ivetas Kalnrajas, Olgas Jansenas, Poļinas Orlovas un citu vecākās paaudzes studijas audzēkņu darbi.

Tam piekrīt arī pazīstamais mākslinieks Valērijs Makovojs, kurš apmeklēja izstādi “Krāsas maģija”. Viņš atzīmēja, ka ekspozīcijā izvietots daudz nobriedušu un interesantu darbu.

Izstāde atrodas BSA mācību ēkā Lomonosova ielā 1/4 un ilgs līdz marta beigām. Ieeja ir brīva akadēmijas darba laikā.

Fotogrāfijās: Izstādes atklāšana. Marija Matvejeva demonstrē jaunās Emīlijas Cines darbus. Viens no Lolitas Valaņinas darbiem.

Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.