Pasaules dzejas diena

Pēc Apvienoto Nāciju Izglītības un kultūras organizācijas (UNESCO) iniciatīvas kopš 1999. gada daudzās valstīs 21. martā tiek atzīmēta Pasaules dzejas diena. Par godu šim nozīmīgajam datumam mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas Eiropas centrā notika dzejas mīļotāju festivāls, kurā piedalījās BSA studenti un darbinieki.

Scenāriju literāri-muzikālajai kompozīcijai ar nosaukumu “Mīlestība zemē un debesīs” sagatavoja slavenais dzejnieks un rakstnieks Vjačeslavs Altuhovs. Viņš arī atveidoja vīrieša lomu teātra iestudējumā pēc Maksima Gorkija dzejoļiem, bet sievietes lomu atveidoja BSA bibliotekāre Kristīne Ļahova.

Viņu poētisko duetu ar saviem dzejoļiem labi papildināja dzejnieki Irina Gajevska, Olga Vaganova, Pjotrs Antropovs, Ivans Kuncevičs, Iraida Kelmelene, Natālija Ļebedeva, Valentīna Gnatjuka. Viņi kopā ar dzejas cienītājiem nolasīja dažādu valstu dzejnieku dzejas darbus angļu, baltkrievu, latviešu, vācu, krievu un ukraiņu valodā.

Muzikālus sveicienus sirsnīgi uzņēma dzejas festivāla dalībnieki, kurus bija sagatavojuši vokālais ansamblis “Rodņik”, trio “Romantika”, slavenais bards Jurijs Tihomirovs un saksofonists Vladimirs Zvjagincevs.

Fotogrāfijās: Teātra iestudējuma dalībnieki Kristīne Ļahova un Vjačeslavs Altuhovs. Dzejas mīļotāju festivāla dalībnieki. Uzstājas vokālais ansamblis Rodņik.

Vladimira Starkova un Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.