Starptautiskais teātra festivāls

XXVI Starptautiskais teātra festivāls “Klasika Latvijā”, kas norisinājās Baltijas Starptautiskās akadēmijas sienās, izpelnījās daudz pozitīvu atsauksmju BSA studentu, pasniedzēju un viesu vidū. Tajā piedalījās deviņi bērnu un jauniešu teātra kolektīvi no Vācijas, Latvijas, Somijas un Igaunijas. Trīs dienu laikā viņi parādīja desmit burvīgus priekšnesumus, kurus skatītāji uzņēma sirsnīgi.

Ar sveiciena vārdiem jaunos teātra cienītājus uzrunāja BSA Studentu parlamenta pārstāve Anna Troškova. Viņa atzīmēja, ka studentus interesē ne tikai zinātne, bet arī māksla visās tās izpausmēs, jo tā bagātina jebkura speciālista intelektuālo un emocionālo bagāžu.

Festivāla orgkomitejas priekšsēdētājs, slavenais latviešu režisors un teātra AbaŽur dibinātājs Aba Hercbahs pateicās Baltijas Starptautiskajai akadēmijai par palīdzību festivāla organizēšanā un izteica cerību, ka tā programma būs interesanta arī studentiem.

Jauno teātra cienītāju priekšnesumus ar interesi sagaidīja ne tikai skatītāji, bet arī eksperti, kuru lomā bija slaveni dramaturgi Jānis Jurkāns un Igors Jakimovs.

Festivāla noslēgumā labākie teātra kolektīvi un aktieri tika apbalvoti. Rīgas teātris “Klejotāji” tika apbalvots par labāko aktieru kolektīvu, teātra studija “Step by Step” no Frankurtes – par režiju, teātra studija “Mūziķi” no Helsinkiem – par scenogrāfiju.

Fotogrāfijās: Studentu parlamenta pārstāve Anna Troškova sveicina festivāla orgkomitejas priekšsēdētāju Abu Hercbahu. “Teātra klase” no Rīgas prezentē S. Maršaka “Pastu”. Ieinteresētie festivāla skatītāji.

Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.