Diskusija par mākslīgā intelekta problēmām

Interesantu un noderīgu diskusiju par tēmu “Mākslīgā intelekta neironu tīkli radošās darbības modelēšanā” organizēja mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas Psiholoģiskās konsultēšanas centrs. Atklājot to, šī centra koordinatore, BSA docente Vera Krieviņa atzīmēja akadēmijas mācībspēku pieaugošo interesi par mākslīgā intelekta īpatnībām un tā pielietojumu dažādās jomās.

Diskusija sākās ar saturīgu lekciju par mākslīgo intelektu, kuru nolasīja filozofijas doktors, Baltijas Starptautiskās akadēmijas vieslektors un Latvijas Universitātes pētnieks Vsevolods Kačans. Viņš aprakstīja galvenos mākslīgā intelekta attīstības posmus, problēmas, ar kurām saskaras tā izstrādātāji, kā arī perspektīvās mākslīgā intelekta pielietošanas jomas.

Maģistra programmas “Starptautiskās finanses un ekonomika” direktore, BSA docente Žanna Černoštana, viesdocenti Vjačeslavs Žilinskis, Pāvels Tjurins un citi diskusijas dalībnieki atzīmēja, ka lekcija un tās apspriešana paplašināja izpratni par mākslīgā intelekta izmantošanas priekšrocībām un perspektīvām, tajā skaitā izglītības jomā.

Fotogrāfijās: Psiholoģiskās konsultēšanas centra koordinatore Vera Krieviņa. Filozofijas doktors Vsevolods Kačans.

Natālijas Gratkovskas fotogrāfijas.