Deju skolas “Natali” jubileja

Sirsnīgi un svinīgi mūsu Baltijas Starptautiskajā akadēmijā tika atzīmēta Deju skolas un deju ansambļa “NATALI” 30 gadu jubileja. Tie ir labi pazīstami ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Itālijā, Norvēģijā, Slovākijā, Francijā, kur ir vairākkārt demonstrējuši savu dejotprasmi un tika apbalvoti ar dažādiem diplomiem un balvām.

30 gadu laikā šī skola sagatavoja vairāk nekā trīssimt pirmās klases dejotāju, kuru vidū ir arī daudz BSA studentu, kuri paralēli studijām akadēmijā iepazina arī dejas mākslu. Nozīmīgi ir arī ansambļa “NATALI” panākumi, kura dalībnieki snieguši ap 500 koncertu ne tikai Latvijā, bet arī tālu aiz tās robežām.

Šajos sasniegumos ir neapšaubāms dibinātājas un pastāvīgās vadītājas, BSA absolventes Natālijas Sibergas nopelns, kurā harmoniski apvienojas ne tikai deju pasniedzēja, bet arī talantīga horeogrāfe un režisore. Viņai devīze “Mēs dzīvojam – dejojot, dejojot – mēs dzīvojam” nav tikai vārdi. Viņa ne tikai pati artistiski dejo, bet arī prasmīgi nodod jauniešiem savu mīlestību pret dejas mākslu. Un nav nejaušība, ka viņai blakus jau pusotru gadu desmitu aizrautīgi dejo meita Dominika, bijusī BSA studente.

BSA Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Buka savā sveicienā augstu novērtēja Natālijas Sibergas lielo ieguldījumu jauniešu iepazīstināšanā ar mākslas pasauli. Viņš apsveica deju skolu un ansambli “NATALI” jubilejā, novēlēja jaunus radošus panākumus un pasniedza gleznu ar ziedu pušķi.

Jubilārus sirsnīgi apsveica Uzbekistānas kultūras centra vadītājs Alims Abdusaidovs, slāvu biedrības “Garmoņ” pārstāve Gaļina Kapeļušņika, radošās apvienības “Sozvezdije” koordinatore Natālija Lisjakova, kura savā uzrunā pamatoti atzīmēja, ka katrs Natālijas Sibergas koncerts ir svētki dvēselei.

To pārliecinoši apliecināja arī jubilejas koncerts. Tā bija patiesa oriģinālhoreogrāfijas, deju un dziesmu feerija latviešu, angļu, franču, krievu, ukraiņu un citās valodās. Skatītājus īpaši iepriecināja Rīgas 80. skolas īpatnējā bērnu kora sniegums, kurš tika apbalvots ar BSA suvenīriem atmiņai.

Savā uzrunā Natālija Siberga sirsnīgi pateicās Baltijas Starptautiskajai akadēmijai un Senāta priekšsēdētājam Staņislavam Bukam par deju skolas un ansambļa “NATALI” iniciatīvu nesavtīgo atbalstu un atzīmēja, ka šāda uzmanība iedvesmo un mudina veikt vēl lielāku ieguldījumu jauniešu iepazīstināšanā ar mākslas pasauli.

Fotogrāfijās: BSA Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Buka sveic Natāliju Sibergu jubilejā. Uzstājas bērnu koris. Ansambļa “NATALI” spāņu deja.

BSA preses biroja fotogrāfijas.