Meistarklase turku gaumē

Mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas studiju virziena “Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija” studentu lielu interesi izraisīja lekcijas par gastronomisko tūrismu un meistarklase par šo tematiku. Tos starptautiskās apmaiņas programmas ERASMUS+ ietvaros novadīja Turcijas pilsētas Ispartas (Isparta University of Applied Sciences) Lietišķo Zinātņu universitātes speciālisti.

Lekcijas par turku nacionālās virtuves īpatnībām un gastronomisko tūrismu Anatolijā nolasīja profesora asistents Dr. Gõkhan Yilmaz. Pēc lekcijām un to apspriešanas viņš un viņa kolēģe Dr. Ause Yilmaz novadīja meistarklasi par turku nacionālās virtuves ēdienu gatavošanu un to izmantošanu gastronomiskajā tūrismā Turcijā. Viņi BSA kafejnīcas virtuvē nodemonstrēja turku dārzeņu zupas un mīksto turku cepumu gatavošanu.

Apkopojot speciālistu no Turcijas vizītes rezultātus, profesore, BSA studiju programmas “Tūrisma un viesmīlības vadība” direktore Žanna Caurkubule atzīmēja, ka šāda vienlaicīga teorijas un praktisku darbību kombinācija neapšaubāmi nāk par labu mācību vielas nostiprināšanai.

Fotogrāfijās: Profesora asistents Dr. Gõkhan Yilmaz ar BSA studentiem pēc lekcijas. Turcijas speciālisti gatavo dārzeņu zupu. Mesitarklases rezultātu apkopošana.

Poļinas Vinogradovas fotogrāfijas.