Praktiķi papildināja teorētiķus

Lielu interesi XIV zinātniski praktiskajā konferencē, kura norisinājās mūsu Baltijas Starptautiskajā akadēmijā, sekcijā “Mūsdienu sociālā psiholoģija: teorija un prakse” izraisīja sertificētu psihologu Ineses Jurisas, Lauras Šīmanes-Vīgantes, Ritas Osipovas, kuras pārstāv studiju virziena “Psiholoģija” darba devēju klubu, ziņojumi. Viņas analizēja mūsdienu psiholoģijas aktuālās problēmas, izmantojot konkrētus piemērus un dalījās ar savu darba pieredzi.

Kā savā ziņojumā atzīmēja Inese Jurisa, kura ne tikai vada Senioru aprūpes centru “AGATE”, bet arī pilda klīniskā psihologa pienākumus, sociālajiem darbiniekiem psiholoģijas zināšanas ir ļoti svarīgas. Viņa par to pārliecinājās, pamatojoties uz personīgo pieredzi.

Firmas “TRIPOD link” vecākais konsultants-psihologs Laura Šīmane-Vīgante pārliecinoši raksturoja psiholoģiskās konsultēšanas lomu dažādu organizāciju darbībā. Tur, kur tiek veidotas draudzīgas darba attiecības un veselīgs mikroklimats, produktivitāte ir vienmēr augstāka.

Latvijas Dzelzceļnieku biedrības Sertifikācijas centra darba psihologs Rita Osipova izanalizēja psihologu nozīmi personāla atlasē un dzelzceļa transporta drošības uzlabošanā.

Apkopojot šo ziņojumu rezultātus, sekcijas moderatore, BSA profesore un studiju virziena “Psiholoģija” vadītāja Irina Plotka atzīmēja, ka visas trīs konferences dalībnieces ir mūsu akadēmijas absolventes un savās darba vietās pierādījušas sevi kā spējīgas speciālistes dažādās psiholoģijas jomās. Savos ziņojumos viņas organiski apvienoja teoriju un uzkrāto pieredzi.

Fotogrāfijās: Konsultants-psihologs Laura Šīmane-Vīgante. Psihologu sekcijas moderatore Irina Plotka un viņas bijusī studente, sertificēts psihologs Inese Jurisa. Latvijas Dzelzceļnieku biedrības konsultants-psihologs Rita Osipova.

Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.