Cieņas vērta labdarība

Jaunu ieguldījumu labdarības projekta “NO SIRDS UZ DVĒSELI” turpinājumā maijā sniedza mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas studentu galerija BiArt. Tā sava kuratora, Latvijas Mākslinieku savienības biedra Valentīna Daņiļenko vadībā kopā ar slaveno mākslinieci Aļonu Savjuku savāca gleznu kolekciju un uzdāvināja to senioru pansionātam “DZIMTENE” Jūrmalā.

- Piedalīšanās šajā labdarības projektā ir kļuvusi par ierastu lietu māksliniekiem, mūsu galerijas draugiem, - atzīmēja Valentīns Daņiļenko. Un to skaits nepārtraukti pieaug. Tā pansionātam Jūrmalā savas gleznas uzdāvināja Aljona Savjuka, Konstantīns Ivanovs, Jeļena Ļvova, Sņežana Voliņeca, Olga Florinska, Tatjana Volohova. Bet Marija Matvejeva un Marija Abdujeva aizvadīja meistarklasi, kurā pasniedza senioriem zīmēšanas pamatus.

- Šis ir jau astoņpadsmitais pansionāts, kurā esam viesojušies trīs gadu laikā, - stāsta tik laba projekta tapšanas iniciatore, studentu galerijas ilggadējā draudzene Aljona Savjuka. Mākslinieki tiem jau ir uzdāvinājuši ap sešsimt gleznu. Tās ne tikai rotā pansionātu sienas, bet arī priecē iemītniekus. Mākslinieki gribot un negribot dod viņiem savas dvēseles siltumu. Esmu ļoti pateicīga Valentīnam Daņiļenko un citiem māksliniekiem par atsaucību un aktīvo līdzdalību mūsu labdarības projektā “NO SIRDS UZ DVĒSELI”. Priecājos, ka viņš pastāvīgi atrod atbalstu no galerijas BiArt un mākslinieku puses.

Fotogrāfijās: Aljonas Savjukas radošā komanda pie pansionāta “DZIMTENE”. Zīmēšanas meistarklase senioriem. Māksliniece Marija Matvejeva ar pansionāta iemītnieces zīmējumu.

Aljonas Savjukas fotogrāfijas