Edgara Miķelsona personālizstāde

Lielu interesi mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas studentu, pasniedzēju un viesu vidū izraisīja slavenā latviešu mākslinieka Edgara Miķelsona jaunā personālizstāde, kuru organizēja studentu galerija BiArt. Viņš to nosauca “Eskīzes un skices” un būtībā uzaicināja tēlotājmākslas cienītājus tuvāk iepazīt viņa radošu darbnīcu.

- Edgars Miķelsons ir mūsu akadēmijas un studentu galerijas ilggadējais draugs, atklājot izstādi, atzīmēja tās kurators, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs Valentīns Daņiļenko. - Viņa pirmā personālizstāde mūsu akadēmijā notika pēc mākslas zinātnieces un mākslinieku draudzenes Svetlanas Hajenko iniciatīvas vēl 2003. gadā. Kopš tā laika viņš ir gaidīts viesis izstādēs galerijā BiArt. Turklāt viņa gleznām akadēmijā atvēlēta īpaša auditorija. Viņa darbi vienmēr priecē ar savu reālismu, īpašo skatījumu uz apkārtējo pasauli.

Viņa darbi ir labi zināmi arī ārpus Latvijas robežām. Tikai Briselē norisinājās piecas Edgara Miķelsona personālizstādes.

Uzstājoties izstādes atklāšanā, mākslinieks pateicās akadēmijas vadītājiem un pasniedzējiem par pastāvīgo uzmanību viņa daiļradei un raksturoja jaunās izstādes saturu. Viņš atzīmēja, ka tajā tika prezentēti dažādu gadu darbi, Rīgas un Briseles skices un agrīnās skices no gadiem, kad viņš studēja Latvijas Mākslas akadēmijā.

Izstādes ekspozīcija atrodas BSA ēkā Valērijas Seiles (Lomonosova) ielā 4 un ir atvērta akadēmijas darba laikā līdz jūlija beigām.

Fotogrāfijās: Valentīns Daņiļenko apsveic Edgaru Miķelsonu ar izstādes atklāšanu. Tik dažādi Edgara Miķelsona darbi.

Vladimira Starkova un Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.