Vieslekcija Rumānijā

Kā atzīmē starptautiskās studentu un pasniedzēju apmaiņas programmas ERASMUS+ koordinatore Viktorija Petļaka, ārvalstu augstskolu zinātnieku vieslekcijas ir kļuvušas par ierastu parādību mūsu Baltijas Starptautiskajā akadēmijā. Un to izvēle nepārtraukti pieaug. BSA jau ir noslēgti 145 līgumi par radošo sadarbību šajā jomā. Pieaug arī pieprasījums pēc mūsu akadēmijas pasniedzēju lekcijām. Šajā mācību gadā viņi jau ir lasījuši lekcijas Polijā, Lietuvā, Turcijā, Gruzijā. Bet maijā šīm valstīm pievienojās arī Rumānija.

Vieslekciju starptautisko attiecību fakultātē vienā no Rumānijas lielākajām universitātēm - Universitatea din Oradea - nolasīja socioloģijas doktors, Baltijas Starptautiskās akadēmijas asociētais profesors, studiju virziena “Socioloģija, politoloģija un antropoloģija” vadītājs Vladislavs Volkovs. Tās nosaukums ir “Politikas filozofija un socioloģija”, un to ar interesi sagaidīja topošie rumāņu politologi.

Arī vieslektors Vladislavs Volkovs bija apmierināts ar saviem klausītājiem. Pēc atgriešanās akadēmijā viņš atzīmēja, ka rumāņu studenti nodemonstrēja labas politoloģijas pamatu zināšanas un aktīvu interesi par Latvijas ārpolitiku Eiropas Savienības ietvaros.

Vizītes laikā Vladislavam Volkovam, kurš ir BSA zinātnes prorektors, bija detalizēta saruna ar Universitatea din Oradea starptautisko attiecību fakultātes vadītājiem un pasniedzējiem par zinātnisko sakaru attīstību starp augstskolām.

Fotogrāfijās: Universitatea din Oradea galvenā ēka. Afiša par Vladislava Volkova vieslekciju.