Latviešu valodas papildstundas

Rīdzinieku vidū pelnītu popularitāti ir guvusi “Sudraba Universitāte” vecāka gadagājuma cilvēkiem, kas ir mūsu akadēmijas sava veida labdarības projekts. Būtisku ieguldījumu tās darbībā sniedz arī labdarības fonds “Nākotnes Atbalstu Fonds”. Pateicoties sponsoru palīdzībai, šajā mācību gadā radās iespēja papildus universitātes pamatprogrammai organizēt bezmaksas latviešu valodas kursus.

Kā pastāstīja “Sudraba Universitātes” koordinatore, Baltijas Starptautiskās akadēmijas profesore Oksana Fiļina, tie tika organizēti pēc klausītāju ierosinājuma, kuri vēlas padziļināt savas latviešu valodas zināšanas. Šo kursu tika piedāvāts pasniegt pieredzējušam pasniedzējam Jevģēņijam Gruznovam, kurš ir sevi labi pierādījis latviešu valodas kursos, kuri norisinās mūsu akadēmijā ukraiņiem.

Kā uzskata Jevģēņijs Gruznovs, šīs latviešu valodas papildstundas neapšaubāmi nāks par labu universitātes klausītājiem. Tā kā viņi lielākā vai mazākā pakāpē pārvalda latviešu valodu, tagad viņiem ir svarīgi apgūt jaunus terminus un attīstīt runas prasmes sociālajā sfērā. Šo uzdevumu risināšana ir pilnīgi pa spēkam “Sudraba Universitātes” klausītājiem.  

Fotogrāfijās: Latviešu valodas stundu vada Jevģēņijs Gruznovs. Ieinteresētie universitātes klausītāji.

Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.