“KRĀSU PASAULE” priecē skatītājus

Lielu popularitāti mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas studentu, pasniedzēju un viesu vidū iemantojusi tradicionālā izstāde “Krāsu pasaule”, kuru organizē studentu galerija “BiArt” Latvijas Mākslinieku savienības biedra Valentīna Daņiļenko vadībā. Tēmu, formātu, stilu daudzveidība, krāsu feērija priecē acis, paceļ garastāvokli, padara pasauli gaišāku.

Arī šogad tajā ir daudz jauna, brīžiem negaidīta, atklājot izstādi, atzīmēja BSA Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Buka. Tā sniedz māksliniekiem labu iespēju parādīt savus darbus, paskatīties uz sevi no malas, salīdzināt sevi ar citiem. Tai pēc labas tradīcijas ir starptautisks raksturs. Tajā ir eksponēti Ķīnas, Vācijas, ASV, Ukrainas mākslinieku darbi. Bet izstādes atklāšanā piedalās Ukrainas augstskolu pārstāvji.

Šogad gandrīz pusotru simtu darbu prezentēja 78 mākslinieki un fotomeistari. Viņu vidū ir tādi pazīstami mākslinieki kā Edgars Miķelsons, Babkens Stepanjans, Valentīns Daņiļenko, Vladimirs Pavlovs, Marija Abdujeva un citi. Izstādē ir arī daudz jaunpienācēju. Neviļus sev uzmanību pievērš Aleksandra, Dmitrija, Innas, Sofijas Talanovu, Taisijas Veideres, Oļega Sisoļatina darbi.

Krāsainās reālistiskās un abstraktās gleznas labi papildina Jevgeņija Pugina, Kristīnes Ļahovas, Vladimira Starkova, Emmas Dženiferas, Jūlijas Švedas mākslinieciskās fotogrāfijas.

Šogad ekspozīcijas veidošanā aktīvi piedalījās Valērija Makovoja, Jūlijas Demenkovas, Ludmilas Perecas un Aleksandra Pahomova, Aļonas Savjukas, Irinas Trumpeles, Marijas Matvejevas, Dienas centra “Cērību māja” mākslas studijas. Šo studiju vadītājiem tika pasniegti Baltijas Starptautiskās akadēmijas Pateicības raksti. Ar skatītāju simpātiju diplomiem tika apbalvoti Marī Čangas un Valērija Dičkovska darbi.

Izstāde atrodas BSA korpusā Valērijas Seiles (Lomonosova) ielā 1/4 un būs apskatāma līdz 13. jūlijam.

Fotogrāfijās: Izstādes atklāšana. BSA Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Buka sveic izstādes dalībniekus. Pirmie skatītāji.

Vladimira Starkova un Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.