Valentīna Daņiļenko personālizstāde Karagandā

Mūsu studentu galerijas BiArt kurators, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs Valentīns Daņiļenko ir labi pazīstams arī tālu aiz mūsu valsts robežām. Viņa darbu izstādes norisinājās Budapeštā, Kazaņā, Tallinā, Rostovā pie Donas, Šauļos. Un jūnijā šim sarakstam pievenojās Karaganda. Šeit, Karagandas reģionālajā tēlotājmākslas muzejā, ar lieliem panākumiem norisinās viņa personālizstāde “Nav nekā redzamāka par abstrakto pasauli”. Tajā ir eksponētas 35 dažādu tēmu un dažādu žanru gleznas.

Muzeja direktore Bibiguļa Kudabajeva, atklājot izstādi, atzīmēja, ka tikšanās ar latviešu mākslinieka darbiem Karagandas iedzīvotājiem ir lieli svētki. Viņa darbi izraisa pārsteigumu un apbrīnu. Viņam ir īpašs eiropeisks skatījums uz apkārtējo pasauli. Viņa darbos pat abstrakcijas pārtop realitātē. Priecājamies, ka mums Latvijā ir tik sirsnīgs un atsaucīgs draugs.

Tā kā pats Valentīns Daņiļenko nevarēja ierasties uz izstādes atklāšanu, viņu pārstāvēja viņa ilggadējā draudzene, Kazahstānas Republikas Mākslinieku savienības valdes locekle Lidija Drozdova. Viņa atgādināja, ka latviešu mākslinieka radošā biogrāfija jau sen ir saistīta ar Karagandu. Šeit viņš jau bērnībā saskārās ar tēlotājmākslu. Arī iepriekš šeit tika izstādītas viņa gleznas. Vairākus no tām viņš uzdāvināja vietējam muzejam. Pateicoties viņa iniciatīvai, Baltijas Starptautiskajā akadēmijā tika atvērtas divas zāles ar Kazahstānas mākslinieku gleznām. Ir viņa ieguldījums arī mākslas albuma “Latvija-Kazahstāna” tapšanā, kurš iepazīstina ar Latvijas un Kazahstānas mākslinieku darbiem.

Savā uzrunā Karagandas reģionālā tēlotājmākslas muzeja darbiniekiem, kuru nolasīja Lidija Drozdova, Valentīns Daņiļenko sirsnīgi pateicās Karagandas iedzīvotājiem par nesavtīgu un radošu personālizstādes organizēšanu un solīja sūtīt viņiem savus jaunos darbus.

 

Fotogrāfijās: Valentīna Daņiļenko personālizstādes Karagandā afiša. Izstādi atklāj Karagandas reģionālā tēlotājmākslas muzeja direktore Bibiguļa Kudabajeva. Valentīna Daņiļenko fotogrāfija, kas tika pārraidīta uz lielā ekrāna izstādes atklāšanā.

Karagandas tēlotājmākslas muzeja fotogrāfijas.