Psihologa no Turcijas vieslekcija

Lielu interesi mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas studiju virziena “Psiholoģija” studentu un pasniedzēju vidū izraisīja pētnieka Hakki Halil Babacan no Erzincan Binali Yildirim University (Turcija) vieslekcija, kuram turklāt ir sertificēta tiesu psihologa statuss. Tajā viņš pārliecinoši analizēja lielu datu masīvu un mākslīgā intelekta izmantošanu klīniskajā psiholoģijā un ilustrēja zinātniskos secinājumus ar piemēriem no savas profesionālās prakses.

Lekciju materiāli kļuva par pamatu ražīgai diskusijai, kurā aktīvi piedalījās studenti, topošie psihologi. Apkopojot tās rezultātus, BSA profesore, studiju virziena “Psiholoģija” vadītāja Irina Plotka pateicās viesim par saturīgo un aktuālo lekciju un atzīmēja, ka tā mudinās studentus padziļināti pētīt mākslīgā intelekta izmantošanas iespējas psiholoģijā.

Pēc lekcijas viesis apmeklēja mūsu akadēmijas Centrālo zinātnisko bibliotēku. Tās direktore Natālija Gratkovska iepazīstināja viņu ar zinātniskās literatūras krājumiem par psiholoģijas problēmām un elektroniskajām datubāzēm.

Fotogrāfijās: Lekciju lasa Hakki Halil Babacan. Ieinteresētie klausītāji. Profesore Irina Plotka un BSA studente Poļina Vinogradova iepazīstina viesi no Turcijas ar bibliotēkas krājumiem.

Natālijas Gratkovskas un Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.