Ārvalstu pirmkursnieku iepazīšanās ar BSA dienas

Pēc labās tradīcijas jaunais studiju gads mūsu Baltijas Starptautiskajā akadēmijā sākās ar Pirmkursnieku orientēšanās dienām. Akadēmijā viņus gaidīja piemiņas suvenīri un plaša tikšanos un pasākumu programma. Tā tika sadalīta divās plūsmās – viena Latvijas studentiem, otrā – ārvalstu studentiem. Darba valoda pirmajā grupā bija latviešu, otrajā – angļu.

Ārvalstu pirmkursniekus ar jaunā studiju gada sākumu sirsnīgi apsveica BSA starptautisko attiecību prorektore Inta Buka, zinātniskā darba prorektors Vladislavs Volkovs un ERASMUS+ Starptautiskās studentu un pasniedzēju apmaiņas programmas koordinatore Viktorija Petļaka.

Viņi iepazīstināja jaunpienācējus ar studiju procesa organizāciju 2024./2025. studiju gada rudens semestrī, ar praktiskiem dzīves Latvijā aspektiem, iespējām piedalīties zinātniskajos pasākumos, ar mūsu akadēmijas īpatnībām un novēlēja radoši un atbildīgi pieiet izvēlētās specialitātes apguvei un visu BSA resursu izmantošanai.

Ievadlekcijas par bakalaura un maģistra studiju programmām nolasīja studiju programmu un virzienu vadītāji Jūlija Mahmudova, Vladislavs Volkovs, Inese Ratanova, Žanna Černoštana, Irina Plotka, Ksenija Doroņina. Pasniedzējs Vjačeslavs Žilinskis novadīja ievadtestēšanu informātikā. BSA Uzņemšanas komisijas darba ar ārvalstu studentiem koordinatore Diāna Čibisova novadīja informatīvu ekskursiju pa BSA auditorijām, bibliotēku un informācijas centriem.

ERASMUS+ starptautiskās programmas BSA koordinatore Viktorija Petļaka jaunpienācējus iepazīstināja ar šīs programmas iespējām, kura ļauj studentiem paplašināt zināšanas un iziet praksi daudzās Eiropas augstskolās.

Iepazīšanās ar BSA dienu noslēgumā ārvalstu pirmkursnieki devās ekskursijā pa Vecrīgu.

Fotogrāfijās: Ārvalstu pirmkursniekus sveic BSA starptautisko attiecību prorektore Inta Buka. Uzstājas BSA zinātņu prorektors Vladislavs Volkovs. Pirmkursnieki BSA Eiropas informācijas centrā.

Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.