Oriģinālais proforientācijas veids

Lielu interesi mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas studentu, pasniedzēju un viesu vidū izraisīja retā pēc tematikas izstāde “Darba profesijas”.

Kā paskaidroja tās iniciators, būvdarbu vadītājs, BSA absolvents Sergejs Jakovļevs, tādā veidā viņš gribēja pievērst uzmanību darba profesijām un celt to prestižu jauniešu acīs. Viņa iniciatīvu atbalstīja BIArt studentu galerijas kurators, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs Valentīns Daņiļenko, kurš mudināja māksliniekus eksponēt savas gleznas par šo tematiku. Vairākas gleznas tika paņemtas no BSA krātuvēm.

Pateicoties kopīgām pūlēm, ekspozīcijā apskatāmas tādu pazīstamu mākslinieku kā Iosifs Elgurts, Edgars Miķelsons un jauno otas meistaru, tostarp mūsu akadēmijas absolventes Jūlijas Demenkovas, gleznas. Attēlotas ir visdažādākās profesijas – gan mums pazīstamās, gan jau pazudušās, piemēram, Guntara Sviķa gleznā attēlotais “olu sitējs”.

Atklājot izstādi, Baltijas Starptautiskās akadēmijas Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Buka pateicās tās iniciatoram un māksliniekiem par izglītojošās izstādes organizēšanu un atzīmēja, ka tā ir īpaši interesanta ārvalstu studentiem, kuri iepazīst Latvijas kultūru un tradīcijas.

Izstādē tika apkopoti radošā konkursa rezultāti izstādes dalībnieku vidū un ar BSA diplomiem tika apbalvoti Guntara Sviķa, Mairitas Conevas, Jūlijas Demenkovas, Igora Fiļipova, Anastasijas Solomčakas darbi.

Izstādes ekspozīcija atrodas BSA ēkā Valērijas Seiles ielā 1/4 un ir atvērta akadēmijas darba laikā līdz 15. novembrim.

Fotogrāfijās: Izstādi atklāj BSA Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Buka, izstādes kurators Valentīns Daņiļenko un tās iniciators Sergejs Jakovļevs. Iosifa Elgurta glezna “Strādnieks”. Jūlijas Demenkovas glezna - “Zvejnieki”.

Kristīnes Ļahovas un Vladimira Starkova fotogrāfijas.