Ķīnietes LI ŠUSJAN personālizstāde

Mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas studentu, pasniedzēju un viesu vidū lielu interesi izraisīja mākslinieces no Ķīnas Li Šusjan personālizstāde, kuras atklāšanā piedalījās Ķīnas Tautas Republikas vēstniecības atašejs Fan Shengqiu. Un to nav grūti saprast – vieses no Ķīnas darbi ir izgatavoti uz papīra tradicionālajā ķīniešu nacionālajā stilā. Uzmanību piesaista arī izstādes nosaukums “Sievietes kā ziedi”, kas precīzi atspoguļo tās saturu.

 Studentu galerijā BiArt rīkotās izstādes kurators, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs Valentīns Daņiļenko izstādes atklāšanā atzīmēja, ka jauna tikšanās ar Ķīnas mākslu ir interesanta ne tikai māksliniekiem, bet arī citiem austrumu kultūras cienītājiem.

Māksliniece pateicās Baltijas Starptautiskajai akadēmijai par savas personālizstādes organizēšanu un iespēju iepazīstināt studentus un pasniedzējus ar Ķīnas mākslu. Viņa atzīmēja, ka tēlotājmāksla ir tilts, kas savieno cilvēkus, un cer, ka viņas izstāde dos vismaz nelielu ieguldījumu Ķīnas un Latvijas tautu draudzīgo sakaru veidošanā.

Mūsu akadēmijas pasniedzējs Raimonds Rublovskis, kurš nesen apmeklēja semināru Ķīnā, savā uzrunā atzīmēja, ka gleznas runā skaļāk par vārdiem un pēc šīs izstādes Ķīnai būs vēl vairāk draugu Latvijā.

Fotogrāfijās: Izstādes atklāšana (no kreisās uz labo) kurators Valentīns Daņiļenko, māksliniece Li Šusjan, atašejs Fan Shengqiu, BSA pasniedzējs Raimonds Rublovskis. Li Šusjan darbi.

Vladimira Starkova fotogrāfijas.