Seminārs: kā izveidot savu dziļo tehnoloģiju jaunuzņēmumu?

Seminārs: kā izveidot savu dziļo tehnoloģiju jaunuzņēmumu?

Baltijas Starptautiskās akadēmijas (BSA) un starptautiskās zinātnes komercializācijas platformas Commercialization Reactor (CR) kopīgi rīkotais seminārs par tehnoloģijām balstītu jaunuzņēmumu izveidi sekmīgi noritējis. Tas izraisīja lielu gan Latvijas, gan ārvalstu BSA studentu interesi. Pasākumu atklāja BSA docente Inese Ratanova, kura iepazīstināja studentus ar pasākuma lektoru. Komercializācijas reaktora pārstāvi Arsēniju Sergejevu, dziļo tehnoloģiju VERITACELL līdzdibinātāju un vadītāju.

Arsēnijs iepazīstināja BSA studentus ar tehnoloģiju komercializācijas procesu, dziļo tehnoloģiju jaunuzņēmumu izveides posmiem, kā arī riska finansēšanas iespējām. Viņš arī atbildēja uz visiem jautājumiem, radot radošu un draudzīgu atmosfēru, ko studenti augstu novērtēja. Pasakumā aktīvi piedalījās studenti no dažādiem studiju virzieniem: “Nekustamā īpašuma pārvaldīšana, administrēšana un apsaimniekošana”, “Ekonomika”, “Viesnīcu un restorānu serviss, atpūtas un tūrisma organizēšana”. Pasākumā piedalījās arī studiju programmas “Starptautiskās finanses un ekonomika” direktore Žanna Černoštana un Psiholoģiskās konsultācijas centra direktore Vera Krieviņa.

Šis seminārs bija svarīgs solis uz priekšu jaunuzņēmumu veidošanas jomā un apliecināja BSA un CR apņemšanos atbalstīt studentus tehnoloģiju komercializācijas ceļā.

Fotogrāfijās: Inese Ratanova iepazīstina ar semināra runātāju. Dziļo tehnoloģiju jaunuzņēmuma VERITACELL līdzdibinātājs un vadītājs Arsēnijs Sergejevs. Semināra dalībnieki.

Foto Arina Sosnere